Våra fantastiska volontärer

1 september 2012

BAS i Nepal har haft en hel del volontärer de senaste åren, fantastiska människor som har hjälpt till och bidragit med otroligt mycket till både organisationen och individer på plats i Nepal. Dessa personer hjälper ofta till även hemifrån och fortsätter sitt arbete för att hjälpa behövande, från Sverige.

Häromdagen fick vi ytterligare ett bevis för detta; ett fantastiskt meddelande från två tidigare volontärer, deras engagemang för BAS gör oss väldigt glada och vi tackar ödmjukast för deras donation till härbärget.

Hej BAS!

Under den gångna sommaren har jag (David Furuholm) och min Sambo (Erika Karlsson) haft en utställning i Hagelstad på Öland för att samla in pengar till BAS.

Utställningen har främst bestått av bilder som jag ritat, men även bilder jag samlat genom tidningar mm. Genom utställningen har jag försökt framhäva samhällsproblem i Sverige, Nepal och världen. Bilderna bjuder på mycket kritik och ilska, hopp och kärlek. Den främsta inkomstkällan har varit genom vykort med egna motiv som vi sålt under sommaren.

Hösten -10 var vi i Nepal och bodde tillsammans med de boende på Society Home i en och halv månad. Det var fantastiskt roligt, jobbigt och lärorikt. Det är verkligen ett privilegium att få ha bott tillsammans med familjerna och människorna på BAS. Jag längtar ofta tillbaka och ser mycket fram emot nästa gång jag kan få komma till Nepal och BAS.

På Öland pryder skyltar om konst hela väg 136, som går längs ön. Konkurrensen är stor och besökarna till vår utställning har varit ganska få. Men det viktigaste för oss har varit att vi lyckas genomföra projektet. Och vi är nöjda med de 3935:- vi har samlat in. Vi vet att allt gör nytta, hur ”liten” än gåva än är.

TACK FÖR ATT NI FINNS OCH DET FANTASTISKA ARBETE FAMILJEN KHAREL, BAS, VOLONTÄRER I NEPAL OCH SVERIGE GÖR!!

”Försöker skakar liv i en trasig värld, försöker få liv i en trasig värld” – Vånna Inget

David Furuholm