2020-05-24. Vi respekterar din integritet och rätten att ha kontroll över dina personuppgifter. Denna integritetspolicy gäller när BAS in Sweden registrerar dina personuppgifter. 

Vem är ansvarig? Föreningen BAS in Sweden, 802447-4598, är personuppgiftsansvarig, vilket innebär att det är vi som ansvarar för att personuppgifter behandlas inom ramen för vår verksamhet och att behandlingen följer rådande lagstiftning.

När samlar vi in dina personuppgifter? I följande situationer samlar vi in dina personuppgifter

  • Du fyller i dina personuppgifter eller kontaktar oss via sociala medier, telefon, postalt eller via e-post.
  • Du anmäler dig till vårt nyhetsbrev.
  • Du anmäler dig som medlem.
  • Du skänker en gåva.
  • Du deltar i ett upprop eller annan form av namninsamling.

Vilken typ av personuppgifter samlar vi in? Vilken typ av personuppgifter vi samlar in kan också se olika ut beroende på vilken kontakt du har med oss – det kan röra sig om följande uppgifter:

  • Person- och kontaktuppgifter: Namn, födelsedatum, personnummer, mobiltelefon­nummer, mejladresser, postadress samt faktura- och leveransadress. 
  • Betalningsuppgifter som fakturainformation och bankkontonummer.

Dina personuppgifter sparas så länge de är aktuella eller nödvändiga för de ändamål de samlats in för. Viss information kan behållas längre på grund av andra lagkrav, exempelvis bokföringslagen.

Hur använder vi dina personuppgifter? BAS in Sweden behandlar personuppgifter i huvudsak för de ändamål som anges nedan samt för de eventuella ytterligare ändamål som anges vid insamlingstidpunkten:

  •  För att informera om vårt arbete och verksamhet
  • För att tacka för gåvor 
  • För att uppfylla lagkrav gällande lagring av avtal
  • För att öka intäkter genom att be om nya eller extra gåvor
  • För att fullgöra beställningar av varor och gåvoblad

Vem tar del av dina personuppgifter? BAS in Sweden kommer inte att sälja, hyra- eller leasa ut personuppgifter till tredje part. 

Säkerhet. Vi värnar om din integritet och strävar alltid efter att skydda dina uppgifter på bästa sätt i enlighet med dataskyddsförordningen och övriga dataskyddslagar.

Dina rättigheter. Du kan när som helst begära att dina uppgifter raderas, rättas eller att dess användning begränsas av oss. BAS in Sweden kan på eget eller ditt initiativ rätta uppgifter som upptäcks vara felaktiga. 

Förändringar av vår integritetspolicy. I det fall att vår integritetspolicy förändras kommer den uppdaterade versionen att finnas på www.basinsweden.org Om ändringarna har en avgörande betydelse för vår behandling av dina personuppgifter kommer vi underrätta dig.

Om cookies. När du är inne på vår www.basinsweden.org lagrar vi så kallade “cookies” på din dator. Då lagras information om din användning av vår webbplats, om vilka sidor i vår domän som besöks samt om du klickat dig in på vår webbplats från en annan webbplats. Detta görs för att förbättra användarupplevelsen för dig som besökare. Information som lagras kan vara teknisk information om din enhet, webbläsarversion och IP-adress. Cookies innehåller inte uppgifter som t.ex. namn, personnummer och e-postadress. Om du inte vill att cookies lagras i samband med ditt besök på vår webbplats kan du ändra det i inställningarna för din webbläsare. 

Frågor och hjälp. Kontakta oss gärna om du har frågor eller behöver hjälp. Du når oss på info@basinsweden.org.