Volontärhälsningar!

En hälsning från Ville Niskala, en av våra nya volontärer på plats i Kathmandu.

Hej,

Jag är ny volontär hos BAS i Nepal. Jag heter Ville och kom till Kathmandu för några dagar sedan. Rita och Ramesh tog emot mig med ett fint ”Namaste” och förde mig direkt till härbärget där en väskbärare väntade i form av en ung herreman.

Ramesh har kört runt mig i Kathmandu och det man kan säga är att trafiken är kaos och att Kathmandu är en skitig stad där det flesta saker saknar struktur. Vad jag har förstått så slåss de giriga politikerna bara om makten och därför blir folket lidande. Därav behövs verkligen BAS, som är den enda organisationen i Kathmandu som tar emot sjuka personer, folk som är så fattiga så de inte kan betala för sin medicin, behandling eller boende.    

Rita har tagit med mig till sjukhuset som BAS samarbetar med, där en cancersjuk pojke är i ett väldigt kritiskt tillstånd. Rita hjälper till så gott hon kan med praktiska saker och jag följer mest med. Utan Rita och BAS skulle pojken inte ha möjlighet att få behandling. Så här är det med många av de människor som BAS tar hand om. De har ingen annan och utan BAS och Rita skulle de personerna högst antagligen lämnat oss för länge sedan.

På härbärget är det annars full och härlig fart. Barnen tillsammans med de andra som bor här, hjälper till så att allt fungerar. Mat ska lagas, kläder ska tvättas, huset ska städas och de som inte kan äta själva ska matas. Barnen är med och hjälper till och gör det gladeligen. När det finns tid över leker de och underhåller mig när jag får långtråkigt. Vi spelar mycket spel och hittar på olika lekar. Jag tror de har roligt, åtminstone har jag det!    

// Ville

Mycket bus blir det på härbärget!

 

Deepa hjälper gärna till att sköta om de adopterade barnen på härbärget

 

Dagens läxläsning