Handelsblockaden ökar behovet av BAS

Den pågående blockaden i Nepal gör situationen ännu svårare för redan utsatta människor. De som hade klarat sig utan BAS hjälp under normala omständigheter gör det inte nu.

En av dem är 52-årige Govinda Prasad Adhikari från Sindupalchowk, en region nära Kathmandu, men trots det en av Nepals minst utvecklade. Govinda Prasad Adhikari har haft problem med sina ben sedan tre år tillbaka. Det började med en operation där en skadad nerv i vänster ben ersattes med en nerv från höger ben. Det ledde till problem med högerbenet, där en ny operation satte in en konstgjord nerv. Men det hjälpte inte, tårna på höger fot blev blå och upprepade amputationer har gjort att Govinda Prasad Adhikari nu bara har tre tår på höger fot. Läkarna har sagt att om den senaste operationen inte löser problemet kommer de vara tvungna att amputera halva foten.

Govinda Prasad Adhikari har släkt i Kathmandu, och hans yngsta son bor hos dem medan han studerar. Tidigare har Govinda Prasad Adhikari och hans fru också bott hos familjen när de varit i staden för sjukhusbesök, men sedan bensinbristen startade har det blivit svårt att ta sig från en ända av Kathmandu till en annan med en tid att passa. För att inte Govinda Prasad Adhikari skulle missa de viktiga, och dagliga, återbesöken när operationssåren ses över, hänvisade läkarna honom till BAS härbärge som ligger nära sjukhuset.

Vi har skrivit en del här på bloggen om blockaden i Nepal och vad det betyder för landet. Du kan läsa mer om det här, här och här.

I den bristsituation som nu råder i Nepal, med stigande priser på det mesta, är alla bidrag mer välkomna än någonsin. Du kan skänka pengar på flera olika sätt.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Vill du skänka pengar kontinuerligt får du hjälp med att bli månadsgivare här.

Vill du bidra genom att arbeta som volontär för BAS Nepal finns det mer information här.