Oorganiserad vårdkedja med ödesdigra konsekvenser

För nio månader sedan fick fyraårige Ananta Chaudhary en liten utväxt till vänster i pannan, inte större än en liten nöt. Anantas föräldrar sökte vård och på sjukhuset fick familjen veta att tumören i pojkens panna berodde på cancer. Hårda behandlingar med cytostatikakurer pågick under hela åtta månader på samma sjukhus, som är inriktat på cancerbehandling. Trots behandlingarna fortsatte tumören att växa sig allt större. Efter åtta månader var den lik en potatis i storlek och började påverka synen på vänster öga. Vid den punkten råddes föräldrarna att ta Ananta till Indien och de kastade sig iväg. Väl framme i Indien saknade läkarna tidigare journaler, vilka lämnats kvar på sjukhuset i Nepal. Sannolikt hade ingen meddelat att journalerna behövdes och familjen fick således åka göra den långa resan hem igen utan att ha fått någon vård för sin son. Under denna tid växte tumören explosionsartat och den har nu pressat sönder hela vänster öga, vilket är fruktansvärt att se. Nu har Ananta kommit till barnsjukhuset i Kathmandu och vi hoppas att det finns en chans att göra något för honom här.

Genom att bidra till BAS kan du hjälpa fattiga och sjuka människor i Nepal som hamnat i liknande situationer. Du kan skänka pengar på flera olika sätt.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Vill du skänka pengar kontinuerligt får du hjälp med att bli månadsgivare här.

Vill du bidra genom att arbeta som volontär för BAS Nepal finns det mer information här.