Snart kan Parbir åka hem med sitt hela hjärta

Efter tre år av väntan har 15-årige Parbir B.K fått den hjärtoperation han behövde. Hans feber och ledsmärta tolkades först som en infektion på det lokala sjukhuset, och han fick verkningslösa antibiotikakurer. Då tog hans pappa honom till Kathmandu där läkarna konstaterade att Parbir behövde operera båda hjärtvalven. Men då var han i för dålig fysisk form för att klara så omfattande ingrepp, och en lång period av behandling för att få honom tillräckligt frisk för att överleva operationerna började.

Nu är Parbir både opererad och utskriven från sjukhuset. Han bor med sin pappa på BAS härbärge i väntan på att göra ett återbesök på sjukhuset för att kontrollera att allt fungerar som det ska. Han behöver äta mediciner resten av sitt liv, men kan förhoppningsvis snart återvända till mamma och de sju syskonen i Rukum i västra Nepal, två dagars bussresa och en dags vandring från Kathmandu.

Du kan hjälpa ungdomar som Parbir. BAS Nepals verksamhet i Kathmandu ger mat och husrum åt människor som annars skulle få bo på gatan under behandlingar av svåra sjukdomar eller skador. Det finns flera sätt att ge på.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Du kan också bli månadsgivare och skänka långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.

Vill du bidra genom att arbeta som volontär för BAS Nepal finns det mer information här.