Volontärer: Många hjälps av BAS

I slutet av december lämnade volontärerna Tobbe och Janeth BAS härbärge. Läs om deras upplevelser av volontärtiden.
Hej!

Ja i dag är vår sista dag här i Katmandou, vi flyger härifrån i kväll till Indonesien, Sumatra.
Det ha varit kallt dom sista veckorna, dagarna är ok men kvällarna i stenhus och utan uppvärmning. Jag kan säga att vi är bortskämda i norden med uppvärmning och isolering. 
Nepaleserna är nog lite tåligare än oss när det kommer till det mesta, Det är helt otroligt hur dom klarar vardagen utan gnäll och löser problemen varefter dom kommer. Vi får hoppas att Indien släpper på blockaden snart så att samhället kan börja fungera lite smidigare.
Det har varit en fantastisk tid här med familjen och på BAS. Vilket engagemang och vilka fina grundvärderingar som genomsyrar allt arbete för att hjälpa dom mest behövande.
Det är en helt otrolig familj som är villig att dela med sig av familjelivet och gett oss en inblick i den Nepalesiska kulturen och samhället.
Rita är ju en fantastisk historieberättare, det är många kvällar som vi har suttit helt trollbundna och lyssnat på henne och hennes berättande och alla dessa fantastiska skratt vi har haft tillsammans. 

Barnen på BAS har för alltid fått en plats i våra hjärtan, vilka härliga, mysiga men också ibland jobbiga stunder vi har haft tillsammans.

Nu är ju volontären Lisa tillbaka så det passar ju bra när vi åker. Barnen blev väldigt glada över att se henne.
Tack för allt engagemang för BAS – det är många människor här som får del av hjälpen.
Vi hoppas att vi har möjlighet att åka hit någon mer gång.
Namaste 
Tobbe o Janeth
Sugen på att göra som Janeth och Tobbe? Läs mer om att vara volontär på BAS här.
Sugen på att hjälpa BAS hjälpa med reda pengar? Välj ett av sätten nedan, eller bli månadsgivare, vilket du kan läsa om här.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522