Fyra år av behandling väntar Roshan Shah

Som så många andra som blir sjuka i Nepal tog det tid innan Roshan Shahs sjukdom blev korrekt diagnostiserad. När han fick ont i benet trodde familjen först att han brutit något och tog honom till närmaste sjukhus där benet röntgades. Men när röntgenplåtarna inte visade några benbrott skickades pojken hem. I tron att det bara var en tillfällig smärta gav hans mamma honom oljemassage i förhoppningen att det skulle lindra.

Men smärtan blev bara värre, och till slut fick han korrekt diagnos: Leukemi. Nu har Roshan genomgått ungefär ett halvår av behandling i Katmandu, och han har 3,5 år av fortsatt behandling framför sig, enligt läkarna på Kanti barnsjukhus. Under tiden bor han och hans mamma på BAS härbärge. Resten av familjen finns i Sarlahi, 15 timmars bussresa från huvudstaden.

Att bekosta boende och mat under så långa behandlingar är mycket svårt för många nepaleser och för en del är det omöjligt. BAS i Nepal gör det möjligt för de fattigaste att få den kvalificerade sjukvård som bara finns i Kathmandu. Du kan hjälpa BAS med driften av härbärget. Det finns många sätt att ge på.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

En extra stor insats för BAS gör du om du blir månadsgivare. Läs mer om det här.

BAS Nepal tar också emot volontärer. Det finns möjligheter att kombinera volontärskapet med praktik och/eller uppsatsskrivande, för studier på relevanta utbildningar. Läs mer om det här.