En av våra dagliga hjältar – Prakash Thapa

Kommer ni ihåg Huma Thapa som vi berättade om för några veckor sedan? Det här är vår nästa hjälte – hennes son Prakash. Han är nu 36 år gammal och fungerar som vår allt-i-allo på härbärget.

Kallelse till årsmöte BAS in Sweden 2020

Här med kallar vi, BAS in Sweden, till årsmöte lördagen den 24 oktober kl. 11.00. På grund av rådande situation håller vi årsmötet digitalt via Zoom. Länk och information om hur man kopplar upp sig kommer att publiceras här och på Facebook i god tid före mötet.

Två av våra dagliga hjältar – Ram Kumar och Ram Kumari

De som är involverade i den dagliga driften av BAS Nepal har alla unika levnadshistorier och sin alldeles egna koppling till härbärget. Vi tänkte be att få berätta lite om dessa fantastiska människor! Idag har turen kommit till Ram Kumar Buda Magar och Ram Kumari Buda Magar – alltid redo

En av våra dagliga hjältar – Kali Gharti Magar

De som är involverade i den dagliga driften av BAS Nepal har alla unika levnadshistorier och sin alldeles egna koppling till härbärget. Vi tänkte be att få berätta lite om dessa fantastiska människor! Här berättar vi om Kali Gharti Magar – vår kock.

En av våra dagliga hjältar – Huma Thapa

De som är involverade i den dagliga driften av BAS Nepal har alla unika levnadshistorier och sin alldeles egna koppling till härbärget. Vi tänkte be att få berätta lite om dessa fantastiska människor! Först ut är Huma Thapa –  Mamman

Pandemins påverkan på ungdomar och utbildning

Bara 18% av ungdomar i låginkomstländer har möjlighet att fullfölja sina studier. På BAS Nepal hjälper vi våra extra utsatta ungdomar att delta i on-line-lektioner.

Jordbruket ökar sin kapacitet

Precis innan jordbävningen 2015 skrev BAS på ett femårigt hyreskontrak på en liten bit land i Kathmandu där vi sedan dess bedrivit småskaligt jordbruk. Kontraktet har nu löpt ut och hyran femdubblats.

Nepal har delvis öppnat

Över 100 dagar av lockdown i Nepal har passerat. Dagar av landsomfattande rädsla och politisk oro. Dagar av stress, frustration, radikalt minskad inkomst eller absolut förlust av densamma.

70 dagar i lockdown

Nepal har varit i lockdown i 70 dagar. Än så länge klarar sig BAS härbärge men påfrestningen är stor.

En film om BAS av Jenny Adhikari

I denna film kan du se vad BAS gör med dina gåvor – avkastning i kubik av liv, god hälsa, glädje, medmänsklighet, kärlek.