Snart är det inflyttning i nya huset

Tiden går och det är nu ungefär 20 dagar tills hyreskontraktet på BAS nuvarande lokaler går ut. Det betyder att det nya huset måste vara klart för inflyttning tills dess. Är det verkligen möjligt, kanske ni undrar nu? Och ja, det kan man faktiskt fråga sig när man ser hur mycket som är kvar att göra. Men det finns en plan för hur byggandet ska hinna bli tillräckligt klart för flytta in i tid.

De senaste två dagarna har vi faktiskt hjälpt till rent praktiskt med byggandet av huset. Tillsammans med många andra hjälptes vi åt att langa lera, grus och stenbitar som ska fylla ut mellanrummet mellan huset och en mur. När det inte finns tillgång till maskiner får man utnyttja att det finns många händer som kan hjälpa till istället. Vi blev skönt trötta av arbetet och har också lärt oss en del. Bland annat det smarta tricket med snöret och spaden, som ni kan se på bilden. Genom att en person drar i snöret och en håller i spaden så blir det mindre tungt att skyffla jorden.

Bilder på bygget

Som om den knappa tiden inte vore nog hinder för att hinna klart med byggandet, så är även ekonomin ansträngd. Bland annat behöver ett kostsamt grävarbete genomföras för att få ett ordentlig avlopp. Eftersom situationen kring det nya husbygget är ganska tight så tänkte vi passa på att påpeka att BAS välkomnar alla tillskott, stora som små. Så om ni vill donera en liten slant eller stödja BAS genom att köpa till exempel en väska så är det ett bra tillfälle nu! Naturligtis efter att ni har försäkrat er om att ni tycker att BAS verksamhet verkar seriös och värd att stödja. Dels finns information här på BAS in Swedens hemsida, och dels finns det en engelsk hemsida för BAS i Nepal som också kan vara intressant. Det går såklart även bra att ställa frågor kring verksamheten via mailadressen nedan.

/Gunnar och Lina