10 augusti 2012 – Första spadtaget

Nu var det ett tag sedan bloggen uppdaterades men vi har väldigt glada nyheter från Kathmandu att dela med oss av. Som vi tidigare skrivit om har BAS lyckats köpa en hustomt tack vare donationer, gåvor och lån från olika håll, även Sverige. Detta är vi enormt glada och tacksamma för!

IMG_2911IMG_2946

 

 

 

 

 

 
På denna tomt planerar BAS att bygga ett eget härbärge där vi kan hjälpa fler behövande. Ett hus i egen regi gör BAS mer självständigt och är ett mer långsiktigt hållbart sätt att utveckla BAS verksamhet. I slutet av maj togs dessutom det första spadtaget till detta nya, egna härbärge. Detta firades med en ceremoni dit Rita och de övriga på BAS bjöd in donatorer, läkare och patienter. Det samtalades kring organisationens framtid, verksamhet och hur alla gemensamt vill och kommer att hjälpas åt för att nå målet. Detta var en mycket viktig och glad stund för BAS!