Februari 2012 – Hjälp BASbygget genom självhjälp

Slutspurten för BASbygget börjar sakta närma sig! Tack alla som har skänkt och skänker gåvor för att detta hus ska bli verklighet! Det är en fantastisk bedrift som alla Ni har varit delaktiga i och som kommer ge BAS en hållbar och stabil möjlighet att i framtiden hjälpa ännu fler och utveckla verksamheten!

Fortfarande är det dock en bit kvar till att allt är färdigställt för inflyttning och därför har vi dragit igång ett litet ”Hjälp till självhjälpsprojekt” genom tillverkning av väskor av BASbyggets cementsäckar. Säckarna har vi tagit direkt från bygget och tvättat dem. Sedan har vi utarbetat en design, med ett svart innertyg för bättre hållbarhet, och sytt upp dem på härbärget. Olika personer som bor på härbärget har arbetat med tillverkningen och de har fått lön för sitt arbete. Genom detta har de införskaffat enklare sykunskaper samt möjlighet att tjäna ihop egna pengar till exempelvis mediciner. Vissa har även börjat sy igen, efter långt uppehåll, och fått upp ögonen för att använda detta som en framtida inkomstkälla i sin hemstad. Dessa originella, slitstarka, tvättbara och återanvändbara väskor blir Du ägare till när du skänker 200:- till BASbygget. Väskorna kan med fördel användas som t ex matkassar. Vill du stötta bygget och samtidigt införskaffa en finfin väska så maila till: info@basinsweden.org

 

vaskor4

 Tillverkning_1