Durge behöver en ny syrgasmaskin

Din hjälp behövs! Vi är den lilla organisationen med det stora hjärtat. Det är vi stolta över. Men att vara liten har sina nackdelar – våra reserver är lika små. Vi har flera behov som behöver behöver täckas det närmaste året och den mest pressande är en ny syrgasmaskin – vår nuvarande är 10 år gammal och på upphällningen. Durge Gharti Magar som bott hos oss sedan 2009 behöver i dagläget syrgas dygnet runt, och inte ens det räcker längre. Han tillstånd har förvärrats och vi måste köpa extra syrgas varannan dag.

Flera patienter behöver ha tillgång till en syrgasmaskin, men Durge mer än någon annan. Han obotliga sjukdom har redan tagit hans bror Tak Bahadurs liv, och den kommer i sinom tid även ta Durges. Syrgasen gör hans tillvaro lite lättare även om det är mycket svårt för honom att leva med vetskapen att hans tid är begränsad.

Durge och hans mamma Kali är kristna och firar jul varje år. Det gör också vi på härbärget – vi firar födelsedag för alla permanentboende barn med tårta, festmat, nya kläder och så vår alldeles egna tomte Durge! I år tror ingen att han ska orka. Hans lungor har försvagats så pass att han riskerar medvetslöshet utan maskinen. Vi hoppas såklart att han ska klara att vara med i år och att vi får uppleva glädjen i att spendera en glad och relativt uppsluppen tid tillsammans.

En ny maskin kostar 130 000 Rs – ca 9 400 kr. Det vore en fantastisk julgåva att kunna ge BAS Nepal i år! Hur lite du än kan avvara så gör det skillnad! Swisha på 123 562 72 45 och märk ditt bidrag med “Syrgas”. Tack ♥ Din hjälp betyder allt för oss! Jag börjar själv genom att skicka in 300 kr // Saga