GODA NYHETER! Jeevan Karki som vi berättade om i januari är frisk och bor inte längre på gatan! När han kom till oss var han en 15-årig hemlös pojke i dåligt skick. Mentalt instabil, utåtagerande, flera blåmärken och sår samt ett benbrott. Barnskyddskommittén i Kathmandu hade lämnat honom till läkare på TU Teaching Hospital som kopplade ihop Jeevan med oss.

Vi gav honom den medicinska vård han behövde för att läka fysiskt. I början var han tyst och förstod inte vad som hände runt omkring honom. Efter att ha tillbringat mer än 5 månader hos BAS återhämtade han sig inte bara fysiskt utan han blev aktiv och delaktig på ett helt annat sätt – och lugnare och mer harmonisk. Han började hjälpa personalen på härbärget med att bära vatten, låsa dörrarna, ta hand om nycklarna, bära mat till barnen på övervåningen och andra småsaker som behövde göras.

Ibland kunde han fortfarande vara utåtagerande och till och med våldsam mot personalen men med tiden hände det allt mer sällan. Han blev en helt ny person. När Jeevan friskförklaras efter 5 månader, och han hade hittat ett lugn, var det dags för honom att lämna BAS och gå vidare mot ett nytt liv. Jeevan bor inte längre på gatan – han har flyttat till ett bra barnhem med andra föräldralösa i hans ålder ❤️

För oss känns det såklart fantastiskt att bidra till en sådan utveckling, att ge det stödet till de mest utsatta i samhället. Hjälp oss att fortsätta stötta marginaliserade, fattiga människor i Nepal genom att swisha en liten gåva – varje krona räknas och uppskattas! 123 562 72 45 ❤️