De som är involverade i den dagliga driften av BAS Nepal har alla unika levnadshistorier och sin alldeles egna koppling till härbärget. Vi tänkte be att få berätta lite om dessa fantastiska människor! Här berättar vi om

Prakash Thapa – vår allt-i-allo

Kommer ni ihåg Huma Thapa som vi berättade om för några veckor sedan? Det här är vår nästa hjälte – hennes son Prakash. Han är nu 36 år gammal och fungerar som vår allt-i-allo på härbärget. Efter att vi kopplat ihop Prakash med en duktig fysioterapeut förbättrades hans tillstånd radikalt och idag är han långt bättre än vad någon läkare kunnat hoppas på! Efter två års intensiva pass hos terapeuten har han gått från att vara helt sängliggande till en ung man som kan köra sin egen, handikappanpassad moped! 

Vi har alltid uppmuntrad Prakash att vara aktiv på alla sätt han kan och när hans styrka sakta men säkert återvände började han att hjälpa oss på härbärget. Prakash ansvarar idag för att ta hand om nya patienter och boende, att de registreras och att de lär sig om hur härbärget fungerar dagligen och vad de kan förvänta sig. Han är socialt aktiv och är en harmoniserande faktor på boendet. Prakash ser också till att all logistik fungerar – han rapporterar vad som behövs i mat- och medicinska produkter, ser till underhållet på själva huset fungerar och håller kontakten med alla boende och tillgodoser deras individuella behov. Han är helt enkelt vår administratör!

Prakash kan helt själv ta sig runt i stan med sin anpassade moped OCH bära med sig sin rullstol! Han är vår hjälte för att han är hos oss, hjälper sin mamma Huma, BAS, alla våra boenden med svåra problem och för att han är aktiv och med i livet.

För tre veckor sedan testade Prakash positivt för Covid-19. Sedan dess har han legat isolerad på sjukhus. Fysiskt mår han bra, trots att tester fortfarande visar att han har corona, men han upplever en jobbig tid mentalt. Vi är tänker på Prakash och står stand-by ifall något extra behöver göras men för nu är det under kontroll.