BAS egen mormor sprider värme

Jag förundras och imponeras av denna fantastiska kvinna, Homa. Hon är BAS alldeles egna mormor och runt henne är det en aura av värme och kärlek. Hennes ögon ser just dig och hennes leende ger mig känslan av varm choklad och hembakta bullar, ja en farmor och mormor helt enkelt. Alla i BAS-huset kallar henne Hajur Ama, mormor. På härbärget bor som ni vet flera trasiga själar som fått sig många hårda fysiska och psykiska törnar. Homa har förmågan att nå fram till dem som behöver det extra mycket: Till Dinesh som efter traumatiska händelser slutit sig i sitt skal sedan fem år tillbaka – nu börjar han prata, skratta och sparka boll. Till Prakash som bara har få dagar kvar att leva – nu får han själaro sin sista tid. Till lilla femåriga Huson som precis kommit till härbärget efter att ha tvingats skiljas från sin mamma – nu har han hittat en trygg famn. Till Babu som hittades på gatan efter jordbävningen – nu går han omkring och myser. Homas kraft och energi är något extra, hon får människor att blomma och växa, känna sig hemma och glada. Kanske är det genom alla hennes egna svårigheter som hon utvecklat denna förmåga att möta och hjälpa människor? Kanske är det genom att försonas med sitt egna öde som hon nu kan vägleda andra genom deras svårigheter? Kanske är hon bara allas vår mormor? Tacksamma är vi för att du Homa nu är hos oss på BAS, tack för all den värme och kärlek du ger oss alla ❤️ – den sprids!

//Maria Lagneby