Du kan hjälpa tvååriga Dipa

Tvååriga Dipa har väntat nästan lika länge på en ryggoperation som hon levt. Redan när hon var två månader gammal upptäcktes en utväxt på nedre delen av hennes rygg, men den läkare familjen tog henne till sa att hon var för liten för att klara en operation. När hon var två år gammal remitterade doktorn henne till barnsjukhuset Kanti i Kathmandu, där det konstaterades att det var en tumör. Tumören har tagits bort, men Dipa kommer att behöva läkemedel och göra regelbundna återbesök på sjukhuset en tid framöver.

Nu bor Dipa på BAS härbärge. Hennes mamma har varit med henne i Kathmandu, men måste återvända till hembyn i Lamjung för att med den övriga familjens hjälp hitta finansiering för Dipas behandling. Jordbävningen i april hade sitt epicentrum i distriktet Lamjung. Medan bara fyra människor dog i området, var den materiella förödelsen stor.

Du kan hjälpa Dipa och de andra boende på BAS härbärge. Alla bidrag gör skillnad.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522