Hej då, Sumit

Det är med sorg som vi säger adjö till en medlem av BAS-familjen; Sumit. Han dog i sömnen i slutet av juli. Han hade sedan en tid tillbaka ett sår i huvudet som inte ville läka. Omständigheterna efter jordbävningen, när alla härbärgets boende utsattes för kyla och regn förvärrade hans tillstånd. Trots behandling på sjukhuset kunde hans liv inte räddas. Det hade stått klart ett tag att han inte hade långt kvar. Att döden kom så snabbt var ändå en chock för Rita och de andra på härbärget.

Sumit kom till härbärget i Kathmandu för fem år sedan. Då hade han bott på Kantis barnsjukhus i fyra år. Han övergavs där av sina föräldrar när han var fyra år gammal. Sumit hade en cp-skada och hydrocephalus som inte behandlats. Han hade inget talat språk men hade ett uttrycksfullt ansikte och en intensiv blick. Sumit blev ungefär 13 år gammal.