Efter en lång natt…

flaggor

Efter en lång natt utomhus börjar ännu en dag i kaos för familjen Kharel, alla boende hos BAS och  30 miljoner nepaleser i det jordbävningshärjade Nepal. Säkert har ni sett nyhetsrapporteringarna från såväl svenska som utländska medier som berättar om ett land och en befolkning i chock. Det rapporteras om 2 000 personer döda och då har man ännu inte kunnat ta sig till de mest drabbade områdena, de avlägsna bergstrakterna mellan Pokhara och Kathamandu.

Jag pratade nu på morgonen återigen med Raj Kharel som berättade om den katastrof de befinner sig mitt i. Natten har de alla tillbringat utomhus, redo att spring om och när nästa skalv kommer. Det är ständiga efterskalv och nyligen var det ett kraftigt sådant.

Raj berättar: ”It has been 24 hours now and untill now we feel the shake. It’s morning now, everyone slept out in the ground, in the car if they have and elsewhere on the ground on the mat…The whether is very gloomy it feels like it can rain heavily anytime. We have transport all of the disable children of bas and other patients who need help, to the farm. We feel it will be safer there with the big ground. I wish to keep you people informed and thank you for all the support.”

Det vi i Sverige kan göra just nu är att ge vårt moraliska stöd och att starta insamling av pengar. När Nepals banker väl öppnar igen kommer dina pengar att göra direkt nytta. Trots att BAS huset är skadat kommer verksamheten att fortsätta drivas och BAS insatser kommer att vara viktigare än nånsin för att möjliggöra sjukvård för drabbade och från gräsrötterna bygga upp Nepal igen.

Alla bidrag går oavkortat och direkt till dem som behöver det mest. Hjälp oss sprida!
Sätt in pengar på BAS bankgiro 434-9866 och märk med ”Jordbävningen”.

Maria Leiner
Ordförande BAS Sverige

händer