BAS bilder och uppdatering – Earth is still not stable….

Idag har Raj Kharel lyckats trotsa de kommunikativa svårigheterna och föra över några bilder från BAS huset och från BAS tältläger. Raj berättar om läget i Kathmandu idag ”Earth is still not stable..it is still giving small shakes…everyday people in the average of 150 thousand  are leaving Kathmandu fearing both shakes and the health hazards. Earlier we  were getting info that some transportation were charging more than three times to the passenger leaving Kathmandu but now we get the news that they are now available for free.
About BAS-building we have started working for reconstruction but slowly slowly as there are still shaking time to time…”
Glädjande nog berättar Rita att BAS-husets stomme är ok tack vare den starka grunden och armeringen som gjordes när vi byggde huset. Som ni ser på bilden nedan står huset stadigt och stabilt, vilken tur vi har haft! Nu håller vi tummarna för att det inte blir ytterligare stora skalv. Tack vare det stabilt byggda huset kommer BAS kunna hjälpa fler skadade och drabbade från förra helgens jordbävning.
Åtgärder som nu behöver göras är att reparera och återställa vatten och avlopp som är helt förstört som ni ser på bilderna nedan. Likaså väggar och el och i ordningsställande av rummen är andra åtgärder som måste vidtas innan huset är beboeligt igen.
IMG_3579IMG_3560


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3558pictureIMG_3556

 

 

 

 

 

 

 

 

BAS Nepals plan är att:

1. Primärt ta hand om de boende i tältlägret, att se till att de har rent vatten, mat, värme och filtar, mediciner
2. Att så snart som möjligt återställa huset – här behöver BAS Nepal vår hjälp med direkt och akut pengainsamling! 
3. Flytta tillbaka till BAS-huset och hjälpa sjukhusen genom att ta emot skadade och drabbade som nu överfyller sjukhusen, antal drabbade ökar för var dag – här behöver de vår hjälp långsiktigt för att klara av belastningen, bli gärna BAS-fadder och månadsgivare via stående överföring eller autogiro! 

Läget i tältlägret är ok, det är 40-tal personer i BAS tält och skjul. Alla är såklart medtagna och de kämpar hårt tillsammans för att klara dagar och nätter, de tar hand om varandra och än så länge är de alla ok.
De kokar allt vatten för att hålla sjukdomar borta, de har lyckats skaffa ett litet förråd med mat och medicin.
Rita är orolig över barnen, det är regnigt och kallt och de behöver komma in i värmen. Här nedan kommer några bilder från tälten och BAS huset.
IMG_3570IMG_3603

 

 

 

 

IMG_3606IMG_3609IMG_3597IMG_3604IMG_3559IMG_3585 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

flaggorTack för ditt bidrag – Varje krona är betydelsefull!
– Hjälp oss gärna med insamlingen –

Märk betalningen med ”Jordbävning”
BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Vill du stödja BAS långsiktigt – bli BAS-fadder och skänk valfri summa via autogiro eller stående överföring
Så här gör du – klicka här för information!

Tack för ditt stöd!

Maria Leiner
Ordförande BAS Sverige