Kamana Gabayak har ett år av behandling framför sig

Kamana Gayabak kommer att tillbringa det närmaste året på BAS härbärge i Kathmandu, långt från hembyn i Sarlahi-distriktet i södra Nepal. Där finns storfamiljen på nio personer och jordbruket de lever på.

Treåringen fick plötsligt näsblod för tre månader sedan. Efter tio dagars blödande, lite kraftigare varje dag, tog hennes familj henne till närmaste vårdstation. Där trodde man att det handlade om en svår förkylning och skickade hem Kamana med medicin och uppmaningen att komma tillbaka om tre dagar om det inte blivit bättre.

Det blev inte bättre och tre dagar senare gjordes en mer ingående undersökning och det upptäcktes att något växte i Kamanas näsa. Hon fick remiss till Kantis barnsjukhus i Kathmandu och hennes föräldrar, båda 21 år, tog henne dit. På Kanti hänvisades hon till universitetssjukhuset som konstaterade att hon hade cancer. Då skickades hon tillbaka till Kanti för behandling. Då läkarna insåg att Kamana måste finnas i närheten av sjukhuset för behandling i runt ett år hänvisade de henne till BAS.

Vill du också visa din solidaritet med behövande i Nepal? Det kan vi göra trots att vi bor i Sverige. Bidragen som går till BAS kommer dit utan mellanhänder och hjälper fattiga och sjuka. Du kan skänka pengar på flera olika sätt. Engångsgåvor kan sättas in på BAS in Swedens bankgiro 434-9866. Du hittar också Paypal och autogiro under Vad kan du göra? längst upp till höger på denna sida.