Hjälp Rahul Ravidas bli frisk

 

Rahul Ravidas är ett av alla barn med cancer som har vägarna förbi BAS härbärge under sin behandling. Han är 6,5 år och bor vanligtvis med sina två systrar och jordbrukande föräldrar i Dhanusha i sydöstra Nepal. Han och den äldsta systern går i skolan, men den yngre av flickorna håller föräldrarna hemma. De anser att hon behövs för hushållsarbetet.

Rahul Ravidas skickades till Kanti barnsjukhus i Kathmandu efter att han fått svår feber. I tre månader bodde han på sjukhuset för intensiv behandling. När han skrevs ut fick hans föräldrar order om att komma tillbaka varje vecka för tester. Det är tio timmars bilresa mellan Kathmandu och Dhanusha och att göra resan varje vecka var uteslutet, liksom att ta in på hotell. Föräldrarna berättade om sitt problem för en läkare som satte dem i kontakt med BAS.

Läkarna har gett lite olika besked om hur länge Rahul Ravidas behöver så regelbunden kontakt med sjukhuset. En sa sex månader, en annan fyra år.

Vill du hjälpa barn som Rahul Ravidas att avsluta sina behandlingar och bli fullt friska? Bidragen som går till BAS kommer dit utan mellanhänder och hjälper fattiga och sjuka. Du kan skänka pengar på flera olika sätt. Engångsgåvor kan sättas in på BAS in Swedens bankgiro 434-9866. Du hittar också Paypal och autogiro under Vad kan du göra? längst upp till höger på denna sida.