Bruten hand läker på BAS

Yamaya Bhujel bröt handen när hon var på väg att utfodra sin arbetsgivares kor och halkade. Familjen hon jobbar för tog henne till det närmaste sjukhuset som hänvisade henne till Bir-sjukhuset i Kathmandu. Frakturen var för komplicerad för att kunna hanteras på plats. Hennes arbetsgivare såg till att Yamaya Bhujel kom till Kathmandu. En välgörenhetsorganisation på sjukhuset tipsade om BAS härbärge, och nu bor Yamaya där så länge hon måste göra återbesök för att se till att handen läker ordentligt.

Utan sin arbetsgivares hjälp är det osäkert om Yamaya Bhujel fått rätt vård. Hon har inget skyddsnät. Hennes man dog för två år sedan, hennes ena dotters man är också död. Den yngsta dottern, 16 år gammal, har Yamaya Bhujel inte sett sedan en man tog henne med sig, med löfte om att hon skulle få ett jobb på ett fint ställe.

De tre sönerna arbetar, liksom Yamaya själv, för en familj med att ta hand om deras djur. Det är inget välbetalt jobb, för att uttrycka det milt, och Yamaya och de tre sönerna har inget eget hem utan sover i de yttre delarna av arbetsgivarens hus. Att i den situationen hitta resurser att ta sig till huvudstaden är inte lätt.

Yamaya Bhujels arbetsgivare hjälpte henne till Kathmandu. Du kan hjälpa henne, och andra med liknande behov, att få mat och husrum under behandling och läkande. Bidragen som går till BAS kommer dit utan mellanhänder och hjälper fattiga och sjuka. Du kan skänka pengar på flera olika sätt. Engångsgåvor kan sättas in på BAS in Swedens bankgiro 434-9866. Du hittar också Paypal och autogiro under Vad kan du göra? längst upp till höger på denna sida.