BAS härbärge gör stor skillnad för liten patient

Flickan som ni ser på bilden är tolv år gammal. Hon heter Sushma och bor två dagars färd från Kathmandu med sin mamma, pappa och lillebror. Under ett års tid har hon av och till haft ont i magen och varit så smärtpåverkad att hon missat skolan. I övrigt har hon mått bra, och hennes föräldrar misstänkte inte att något var på tok förrän de noterade att magen började se större ut. I samband med detta tilltog smärtorna och de tog Sushma till närmsta sjukhus. Där besvarades deras värsta farhågor när Sushma diagnosticerades med en tumör i magen. Hon fick resa vidare till barnsjukhuset Kanti hospital i Kathmandu för att få behandling. På Kanti Hospital förklarade doktorerna att tumören måste opereras bort och att de kan ordna operationen inom två veckor. Bekymret blev att hennes pappa inte hade råd att bekosta uppehället i huvudstaden under denna tid. När Sushmas pappa besviket förklarade detta hjälpte läkarna familjen att komma i kontakt med BAS. Sushma bor nu på härbärget tillsammans med sin pappa i väntan på operationen som förhoppningsvis kommer att göra henne frisk.