Krishnas hjärta läkte på BAS

Krishna Kumari Rana är tillbaka i sin hemby i västra Nepal. Nu har hon ett friskt hjärta, efter en operation som lagade hål i hjärtkamrarna.

Efter operationen stannade 24-åriga Krishna på universitetssjukhuset i 27 dagar. När hon inte kunde vara kvar där förmedlade sjukhuset kontakt med BAS. Hon bodde på härbärget i en månad för att kunna göra regelbundna återbesök på sjukhuset. Det hade varit svårt om hon tvingats återvända till hembyn i förtid, det tar 18 timmar att köra till Kathmandu därifrån.

Krishna Kumari Rana Hole in two valves of HeartKrishnas hjärtfel upptäcktes först inte, trots att hon besökte distriktssjukhuset. Men att det var något med hjärtat stod klart, så när ett läkarteam från huvudstaden besökte distriktet för ett hjärthälsoläger deltog Krishna. Läkarna från Kathmandu hörde på hennes hjärtslag att något var allvarligt fel och rådde henne att omedelbart bege sig till huvudstaden för behandling.

Krishnas syster, som hade njursten, och hennes pappa, som haft problem med sitt ena ben följde med till Kathmandu och fick även de vård.