Bestämda Devi slog cancern

GetInlineDevi Mishra är en 12-årig, mycket bestämd flicka från Kanchanpur i allra västligaste Nepal.

För tre år sedan fick Devi blodcancer och hon och hennes far gjorde den 48 timmar långa bussresan till Kathmandu så att flickan kunde få behandling. Då Devis behandling krävde många sjukhusbesök under lång tid, och hennes tillstånd kunde försämras akut när som helst föreslogs det att hon skulle bo nära sjukhuset.

Varken Devi eller hennes far kände till Kathmandu och de hade inga pengar för att betala för boende. Men Kanti barnsjukhus sammanförde dem med BAS där de sedan bodde i 23 månader.

GetInline-1Behandlingen var mycket dyr, men eftersom Devis familj är väldigt fattig stod sjukhuset för en del av kostnaderna. De behövde ändå 400 000 nepalesiska rupies, runt 30 000 kronor, för att betala resten. BAS har hjälpt till med boende, mat och en del läkemedel.

Blodcancer är ingen lätt sjukdom för en liten flicka, men Devi har kämpat och nu är kriget över. Devi har friskförklarats och hon och hennes far är mycket glada över sitt nya liv och tacksamma för allt stöd de fått under behandlingen.