Flytten till nya huset!

hus1

I dagarna har det firats nyår i Kathmandu i enlighet med den Nepalesiska kalendern. Vad som har varit extra fantastiskt för BAS del är att i samband med att året firats in, har man genomfört flytten till nya huset. Äntligen!!! Huset är tyvärr inte helt färdigställt, mycket saknas och det behövs fortfarande resurser till att koppla in vatten och avlopp, men detta har tillfälligt lösts med en avloppstank och en separat dricksvattentank. De flesta patienter och boende på härbärget är tyvärr vana vid ett liv på landet under mycket enkla förhållanden utan vare sig avlopp, rinnande vatten och med jordgolv i enkla hyddor, så för dem är detta hus – färdigt eller ej – en stor bekvämlighet. Sakta men säkert kommer allt att slutföras och lyckan på härbärget är total över att ha ett eget hem! Nu har BAS äntligen möjlighet att bli en starkare och mer hållbar organisation för framtiden!

Ett GIGANTISKT tack till alla som hjälpt till och hjälper till, ert stöd är ovärderligt och gör sån enorm skillnad!

hus2

Här är de handikappade barnens rum. Det första färdigställda rummet i huset!

hus3

Till vänster är barnens rum och till höger det ännu ej färdigställda köket samt badrummet.

hus5

Matlagningen sker väldigt provisoriskt och under mycket enkla förhållanden för tillfället, utan t ex rinnande vatten. Men allt går, om man bara vill! Till höger i bild ser ni även de cementsäckar som används i bygget. Av dessa har vi sytt finfina väskor som går att inhandla, till stöd för byggets färdigställande.

hus4

Måltiderna intas där det finns plats och ingenting är helt klart, men glädjen över att äntligen bo i eget hus är stor.