Strejker stoppar inte BAS MC

313876_308318972628261_249082354_nAlla som varit längre än, säg fem minuter, i Nepal vet att strejker som bland annat blockerar trafiken är en del av vardagen. Det har även de svenska MC-resenärerna fått känna på. En strejk drog igång just som de skulle köra från Lumbini, Buddhas legendariska födelseplats i söder, till Tansen, eller Palpa, i den mellersta delen av landet. Det finns en allmän överenskommelse om att turister ska behandlas väl, men strejkvakterna kan vara rätt tuffa och i Kathmandu fanns det viss oro för vad som skulle hända. Allt gick dock väl. Karavanen fick poliseskort och kunde färdas ostörd norrut.

En mindre incident inträffade när en av resenärerna trillade av motorcykeln och skadade handen. Han var tillbaka i sadeln nästa dag.

MC-resan görs till förmån för BAS, allt överskott går till organisationens arbete i Nepal. Resan leds av svenske Björn Carlsson och nepalesiske Ramesh Kharel.