Forsvunna volontarer siktade i Himalaya

Oj, vi forsvann visst plotsligt fran bloggen. Anledningen till att det inte blivit nagra uppdateringar fran oss pa ett tag ar att vi har varit pa en vandring i Himalayas berg. Egentligen var det meningen att vi skulle skriva ett inlagg innan vi akte for att forklara vart vi skulle ta vagen. Men nar vi val fick tid att skriva sa var tillgangen till el och internet for dalig.

Faktum ar att var tid pa BAS egentligen ar over nu, eftersom vi bara hade planerat att vara volontarer under februari. Under mars kommer vi istallet framst agna oss at att resa runt och utforska Nepal. Vi kommer dock att fortsatta att skriva pa bloggen, sa sluta inte att folja oss har. Vi har mer att beratta om de manniskor vi mott pa BAS och allt vi lart oss kring den utsatta situation fattiga och sjuka har i Nepal. Dessutom kommer vi att atervanda till BAS for att traffa annu en grupp motorcyklister om nagra dagar.

Pa tal om manniskorna pa BAS sa har vi gladjen att beratta att Sumit, som vi skrivit om tidigare, blev utskriven fran sjukhuset precis innan vi gav oss i vag pa var trek. Han madde da battre, men behovde fortsatt behandling med antibiotika. Det innebar att vi fick tillfalle att ova oss pa att forsoka fa honom att oppna sina lappar och svalja den illasmakande medicinen. Det gick inte alltid sa bra…

Vandringen var helt fantastisk. Under atta dagar vandrade vi i Langtang-regionen och var som mest uppe pa en hojd av nastan 5000 meter. Klimatet och naturen varierade vilt mellan de varma dalarna dar rhodendron stora som trad stod i full blom och vinpinad iskyla och sno pa de hoga hojderna. I bakgrunden pa bilden nedan kan man se ett av de hogsta bergen i Langtang-regionen till hoger, Langtang Lerung, samt nagra avlagsna berg i Tibet till vanster. Det verkar aven som att tva glada bergsbestigare/volontarer rakat komma med pa bilden. 

Bild pa Lina och Gunnar och berg

Vi ber om ursakt for att det blir lite lustigt med avsaknaden av prickar och ringar nar vi skriver nu. Det beror pa att den hotelldator vi anvander saknar svenskt tangentbord.

/Lina och Gunnar