I morgon är det FN’s Internationella glädjedag som firar lycka, harmoni, solidaritet!

”Låt oss på denna internationella glädjedag stärka vårt engagemang för en inklusiv och hållbar mänsklig utveckling och förnya vårt löfte att hjälpa och bistå andra. Då vi bidrar till det gemensamma bästa, blir vi själva samtidigt berikade. Empati föder lycka och hjälper oss bygga den framtid vi vill ha”. Så uttryckte sig Ban Ki-moon när International Happiness day instiftades av FN 2012.

Initiativet till Glädjens dag kom från Bhutan. Landet kan inte precis skryta med sin BNP, utan har tvärtom avvisat tanken på ekonomiskt och materiellt välstånd som en indikator för utveckling. Det är en tankemodell som börjat rota sig världen över – att utveckling inte bara behöver betyda mer grejer utan att ökad mänsklig lycka, allmänt välbefinnande och solidaritet är minst lika viktigt. 

Så vi vill passa på att uttrycka vår glädje, och tacksamhet, gentemot er – våra fantastiska och givmilda följare! Ni betyder så mycket för oss på BAS in Sweden – ni är vårt fundament, ni är vår källa till glädje! Att ni finns och stöttar oss skapar en kedjereaktion som landar där den ska: hos fattiga, behövande och sjuka i Nepal. Genom er stöd får samhällets mest utsatta hjälp med mat, boende och omsorg i en tid då de behöver det som mest.

TACK – vi är så glada att ni finns <3

Vännerna i styrelsen för BAS in Sweden