Rita och reparationsmännen på taket

Solpanelerna till vattentanken reparerade!

SOLPANELERNA TILL VATTENTANKEN REPARERADE! Tack snälla alla som bidrog med pengar – hälften av arbetet är gjort i Nepal och kvar har vi nu att laga batteriet som styr värmen och elen i huset 🙂 Att varmvattnet återvänt betyder mycket för de boende. Alla sänglinnen tvättas i maskin men mycket av patienternas kläder kan bara tvättas för hand, och utan varmvatten är det svårt och obehagligt. Så nu är det glädje i huset – att tvätta och bada är mycket behagligare med en fungerande varmvattenberedare! Nästa steg är att laga batteriet från de övriga solpanelerna som styr elektriciteten i huset. Rekha håller just nu på att försöka hitta bästa pris på reparationen och alla medel vi kan förse dem med – stora som små – uppskattas enormt!

I övrigt så har januari varit en aktivare månad än på länge på härbärget. Durge fick sin nya syrgasmaskin (igen – tack alla vänner <3), arbetet med att reparera solpanelerna startade, nya patienter har kommit in och även besökare har börjat återvända. Eftersom det är de allra mest utsatta och sårbara som bor Aarogya Patient Shelter har vi inte tagit emot besökare på ett tag men med säkerhetsrutiner på plats har några nu fått komma till oss. Så allt känns lite normalt igen även om pandemin är långt ifrån över.

Kali hänger tvätt på taket

Kali hänger upp tvätt på taket

Reparationerna är i full gång

Reparatör tittar på solpaneler