Ny borgmästare i Kathmandu och kaniner som beter sig som kaniner på farmen

Från Kathmandu får vi en rapport om en stad i förändring.

”Som ett resultat av de lokala valen den 14 april har Kathmandu efter 20 år fått en ny borgmästare. Vi hoppas alla på att det kommer att göra ledningen av staden bättre. Att styrningen blivit bättre märks tydligt i trafikförvaltningen. Efter den framgångsrika ”Inga tutor”-regeln införs en ny lag som hindrar fotgängare från att korsa gatan på andra platser än vid övergångsställen. Bryter en fotgängare mot regeln kan det bli böter på stället. Det är ett bra initiativ för att hantera trafiken, men just nu är det inte så lätt att tillämpa för människor då det inte finns tillräckligt många övergångsställen, gångbroar eller undergångar för fotgängare att använda. Vi hoppas att byggandet av den nödvändiga infrastrukturen för att stötta den nya lagen blir nästa steg.

Allt är bra på härbärget och på farmen. Vi har haft ett personalmöte på härbärget där alla delade med sig av sina erfarenheter och uppfattningar om sitt arbete och ansvar. Alla tycker det känns bra att jobba, och vill jobba som ett lag för att få BAS att fungera bättre på härbärget och på farmen.

På farmen har vi gjort ett litet hönshus för kycklingarna. Kaninerna som var en gåva till härbärget har förökat sig till den milda grad att det ser ut som om vi föder upp kaniner också. Det är en vacker syn när de är utomhus och hoppar och leker!”

Du kan hjälpa BAS hjälpa. Det finns flera sätt att skänka pengar.
BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522
Du kan också bli månadsgivare och skänka långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.
Vill du bidra genom att arbeta som volontär för BAS Nepal finns det mer information här.