Kycklingar välkomnade till ett lugnare Kathmandu

Det har nu gått mer än en vecka sedan lokala val hölls i Nepal. Valet gick lugnt till, på det stora hela. Energin hos väljarna, gamla som unga, var en fröjd att se. På varje ansikte kunde man se hopp om framtiden genom den kandidat de röstat på.

Det förekom dock visst missnöje med att valsedlarna utformats så att de var svåra att förstå för väljarna. Riskerna för misstag och underkända röster är stor. Valkommissionen anklagas för att ha haft för bråttom när de publicerade valsedeln, och när de informerade medborgarna om hur valet skulle gå till.

Förutom de lokala valen är det tystare Kathmandu ett samtalsämne. För mer än en månad sedan infördes ett förbud mot onödigt användande av signalhorn, och till allas förvåning är efterlevnaden stor. Tutande fordon brukade vara den mest bidragande faktorn till huvudstadens kaos, men nu är onödigt användande belagt med böter. Staden låter trevligare, klarare och tystare nu. Ingen hade förväntat sig att inget tutande-regeln skulle efterlevas av alla.

På farmen har vi välkomnat några kycklingar. Vi bör kunna ge en del ägg och kött till härbärget, och gödsel till farmen om allt går bra. Vi har också skördat potatis, men regn vid skördetiden gör att potatisarna riskerar att ruttna om de får ligga för länge. Så är det alltid med jordbruk, man kan aldrig vara säker på hur skörden eller grödan blir, det beror mycket på vädret och naturen.

Du kan hjälpa BAS Nepal hjälpa. Insamlade pengar kan förmedlas på flera sätt.

BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522
Du kan också bli månadsgivare och skänka långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.
Vill du bidra genom att arbeta som volontär för BAS Nepal finns det mer information här.