99-åring fick hjälp på härbärget

Det är inte så ofta man träffar en 99-åring i Nepal. Det här är Laxmi Nath Pandey som bott på härbärget några dagar. Trots ett brutet ben, dålig syn och dålig hörsel är han väldigt energisk för sin ålder.

Laxmi Nath Pandey kommer från Chitwan, fyra timmars resa söderut från Kathmandu. Han skadades vid ett besök i huvudstaden när han blev påkörd av en motorcykel. Han fick sitt ben gipsat och återvände hem. När han kom tillbaka till Kathmandu för att ta bort gipset sa läkarna att det var för tidigt för att göra det, men att han kunde få det gjort på sitt lokala sjukhus.

Vid det laget var det för sent för Laxmi Nath Pandey att återvända hem, och han fick plats på BAS härbärge. Han stannade i två nätter, sedan fick han skjuts till bussen, och bussföraren ombads hjälpa honom att komma av på rätt ställe. Han var glad, och vi förundrades över hans energi.

Du kan hjälpa BAS hjälpa människor som Laxmi Nath Pandey, som inte har någon annanstans att ta vägen. Det finns flera sätt att bidra.

BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Du kan också bli månadsgivare och skänka långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.

BAS tar också emot volontärer. Läs mer om volontärmöjligheterna här.