Ksitij stannar länge på härbärget

En del som bor på BAS härbärge stannar bara en natt eller två, på väg till eller från sjukhuset. Andra, som sjuårige Ksitij Oli, får stanna längre, eller göra många återbesök.
Ksitij Oli har blodcancer och har hittills genomgått fyra månader av behandling på Kanti barnsjukhus i Kathmandu. Han har minst två år kvar innan behandlingen är över.

Som många andra nepaleser hade Ksitijs pappa sökt sig utomlands för att arbeta och planerade att skicka hem pengar till Ksitij, hans mamma och två syskon. Men fadern hade bara hunnit vara borta i fem månader när sonen blev sjuk och då återvände han hem. Ksitijs läkare refererade familjen till BAS.

Långa sjukhusvistelser är dyra för fattiga nepalesiska familjer. Själva sjukvården är gratis, men boendet kostar. En del tvingas bo på gatan under tiden de får vård, en situation som knappast främjar tillfrisknande, vad man än lider av. På BAS härbärge får behövande en plats för vila och återhämtning mellan sjukhusbesöken, bra mat varje dag, och vid behov även hjälp med att orientera sig i den ofta snåriga sjukhusbyråkratin.

Du kan hjälpa BAS hjälpa människor som Ksitij Oli. Det finns flera sätt att skänka pengar.
BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522
Du kan också bli månadsgivare och skänka långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.
Vill du bidra genom att arbeta som volontär för BAS Nepal finns det mer information här.