Nystart för familjen Reuli

En rapport har kommit från Kathmandu om allt som händer på gården!

”Ett nytt år har börjat med stort hopp och mycket förväntningar om att bra saker ska hända. Det nya året innebär en nystart för familjen Reuli, som har tagit hand om BAS Nepals gård. Nu kan familjen stå på egna ben, och de säger tacksamt adjö till odlingen. Mannen i familjen har fått ett nytt jobb på egen hand, och kan försörja familjen själv. BAS Nepal kommer dock att stå för de två barnen under ytterligare ett år. Det är ett sätt för BAS Nepal att hjälpa familjen att ta nästa steg mot stabilitet.

Nu bor Ramkumar och Ramkumari på gården med deras dotter och Dinesh. Dinesh är en boende som har psykologiska problem. Vi har sett vilka positiva effekter vistelse på odlingen har haft på Dinesh. Så vi hoppas att närheten till naturen och möjligheten att engagera sig i små saker som att vattna växter hjälper honom att hantera sin sjukdom och att den nya familjen som tar hand om gården även hjälper Dinesh att läka.

20160406_172928Gården har fått en ny brunn, ett nytt skjul för korna och en ny toalett. Allt bidrar till att underlätta arbetet i lantbruket.

Vi hoppas på ett gott nytt år för alla!”

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Du kan också bli månadsgivare och skänka långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.

Vill du bidra genom att arbeta som volontär för BAS Nepal finns det mer information här.