Treårige Mayush får boende under sin långa behandling

Mayush är yngst i familjen med sina tre år. Han bor vanligtvis med sina föräldrar och farföräldrar som är jordbrukare i Tanahu, fyra timmars resväg från Kathmandu.

För ett år sedan blev Mayush sjuk och familjen sökte vård i närmsta storstad Pokhara. Han remitterades till Barnsjukhuset “Kanti Hospital” i Kathmandu där en skiktröntgen bekräftade en tumör i magen. Mayush har behandlats med cellgifter men tumören har dessvärre kommit tillbaka och kräver ytterligare cellgiftsbehandling. Läkarna räknar nu med att behandlingarna kommer att ta ytterligare ett och ett halvt år. Eftersom Mayush måste stanna i närheten av sjukhuset under så lång tid föreslog läkarna BAS härbärge som boende då det annars skulle bli väldigt dyrt för familjen. De avböjde först då de helst ville klara sig utan hjälp men det blev snart ohållbart för den lilla familjen att bekosta vistelsen i huvudstaden och nu bor Mayush och hans föräldrar på BAS härbärge. Mayush trivs och har fått flera vänner som liksom han själv är under behandling för olika sjukdomstillstånd.

Du kan bidra till att hjälpa fattiga nepaleser med vårdbehov som lille Mayush. Det finns flera sätt att skänka pengar på och varje litet bidrag gör skillnad.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522