Jhagari Kumari Sing väntar på återbesöket på BAS

Jhagari Kumari Singh är 60 år gammal och det kvinnliga överhuvudet för en stor familj i Gulmi i centrala Nepal. I hushållet finns hennes man, den yngste av tre söner, de sju barnen till en annan son och deras mamma. Fadern till barnbarnen lämnade dem hos farmor och farfar för fem år sedan då han startade en familj med en ny hustru. Barnbarnen är mellan 26 och 5 år gamla. Med så många munnar att mätta går inget barn i skolan längre än femte klass, sedan måste de börja arbeta i jordbruket för att bidra till försörjningen.

Just nu är dock Jhagari Kumari Sing långt borta från barnbarnen. Hon kom till universitetssjukhuset i Kathmandu efter att inte ha fått någon hjälp för sina buksmärtor på två mindre sjukhus därhemma. Det visade sig att det var njuren som var problemet, och en omedelbar operation var nödvändig. Jhagari Kumari Sing var kvar på sjukhuset i en månad. När hon skrevs ut hade hon ingenstans att ta vägen i väntan på återbesöket som skulle ske efter en vecka. En sjuksköterska på sjukhuset hänvisade henne till BAS härbärge, där hon bott tillsammans med maken, en son och en dotter.

Fattiga nepaleser som Jhagari Kumari Sing har svårt att betala alla kostnader som uppstår när de blir sjuka och behöver behandling. Du kan hjälpa dem. Det finns flera sätt att skänka pengar på.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Vill du bidra genom att arbeta som volontär för BAS Nepal finns det mer information här.