Hälsning från våra MC-resenärer Lasse och Carolin

Lasse Lindström besökte BAS första gången förra året tack, han kom i kontakt med BAS tack vare en av de MC-resor som anordnas av den nepalesiska researrangören Ride Nepal Tours and Travel som Ritas man Ramesh Kharel står bakom. Det är ett socialt företag där allt överskott går till BAS Nepals verksamhet.

Lasse har sedan sin vistelse hos BAS förra året gjort många fantastiska insatser för att på olika sätt samla in pengar och resurser till BAS. Nu är han tillbaka hos BAS i Nepal och denna gång tillsammans med sin dotter Carolin. Det blir åter en MC-resa med Ride Nepal Tours and Travel och Ramesh Kharel, men först några dagars volontärarbete tillsammans med Rita och gänget på härbärget och på stadsjordbruket.

Här kommer hälsningar och bilder från Lasses och Carolins första dagar i Nepal:

Dag 1: Äntligen är vi framme och på plats hos familjen Kharel och redo att åka till härbärget! Vi träffade volontären Lisa från Göteborg som redan varit här i sex veckor. Namaste säger Lasse, Durge och Suku. Det är underbart att se dem igen efter ett år! Vi har haft en fantastisk dag på BAS-huset i Kathmandu med mycket att göra, bland annat nagelklippning på Kanti.
Volontäerna Lasse och Lisa möts hos BASNamaste-2

 

 

 

 

 

 

 

 

omvårdnad

Dag 2: Lasse har i Sverige lyckats fixa helt nya duschstolar till barnen hos BAS och kryckor till behövande patienter.

Det är härligt att äntligen se duschstolarna och kryckor ihopsatta och redo att tas med till BAS. Idag har vi badat alla barnen i de nya stolarna. Alla verkade tycka att det var skönt. Kanti njöt när vi tvålade in hela henne liggandes i de blå stolen, och Sudeep njuter efter bad på bilden!

 

 

 

 

gåvor fr sverigegåvorna kommer till användning 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3: Besök på BAS stadsjordbruk

Vi har det jättebra här hos familjen Kharel! Ännu en strålande dag i Kathmandu (25-30 grader) och vi har besökt jordbruket som BAS håller på att bygga upp.

Vi åkte buss till jordbruket, det var roligt att se och träffa de som sköter om djuren. Nu finns där flera kor, höns och getter och rikligt med ris och grönsaker som används till BAS. Efter jordbävningen bodde här 26 st personer utan tak över huvudet, då fanns inga byggnader här. På bilden nedan ser ni ett av växthusen.

VäxthusBAS farmen med Rita

 

 

 

 

 

 

 

Vår sista dag på BAS firades med mosade bananer med mycket smält choklad i en enda röra, men inga protester framfördes. Och Zuku har beslagtagit duschstolen! Sudeep utnyttjar den andra duschstolen även när den inte används i badandet, Durge kör energiskt runt honom i den till Sudeeps stora glädje.image2image1-2