Aruns lever läker hos BAS

Arun Dangaura var på väg hem från en fotbollsmatch när han halkade och föll mycket illa. När han upptäckte blod i urinen togs han snabbt till närmaste sjukhus. Därifrån skickades han till ett större sjukhus. Efter att Arun varit inlagd där i tio dagar konstaterade man att det inte fanns rätt utrustning och han skickades vidare till universitetssjukhuset i Kathmandu.

I Kathmandu upptäckte läkarna att Arun levt med en skadad lever länge och att en operation var nödvändig. När han återhämtat sig tillräckligt för att skrivas ut, men inte så mycket att han kunde åka hem till Kailali, berättade en sjuksköterska om BAS härbärge. Där bor han nu med sin mamma, morbror och bror så länge han behöver göra återbesök.

Därhemma bor den 22-årige Arun med sin pappa, mamma, två bröder, morbror, moster och två kusiner. Hans föräldrar och moster är grovarbetare, själv kör han traktor. Arun lämnade skolan efter sjunde klass då familjen inte hade råd att låta honom fortsätta studera.

Du kan bidra till att hjälpa fattiga nepaleser med vårdbehov som Arun Dangaura. Det finns flera sätt att skänka pengar på.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522