BAS kan hjälpa hela vägen

Raj Kumar Tiruwa är 48 år gammal och bor ensam i Kathmandu. För några veckor sedan när han var på arbetet drabbades han av plötslig huvudvärk och började sjunka i medvetande. En kollega reagerade snabbt och förde honom till sjukhus omedelbart. Via sjukhuset kontaktades BAS omgående med förfrågan om att hjälpa till att vårda Raj eftersom han inte har någon familj. På sjukhusen i Nepal finns inga undersköterskor utan all omvårdnad sköts av familjemedlemmar, och BAS ordnade hjälp för Raj. Det visade sig att han fått stroke, eller slaganfall, orsakad av en hjärnblödning.

Efter tio dagars inneliggande vård på sjukhuset blev Raj markant förbättrad och nu vistas han på BAS härbärge och återhämtar sig. Han får bland annat hjälp med att ta sina mediciner och att träna sin rörelseförmåga. Under sina två veckor på BAS har han gjort stora framsteg, och alla hoppas nu att återbesöket på sjukhuset ska medföra goda besked avseende framtida prognos.

Du kan bidra till BAS arbete för sjuka och fattiga människor. Det finns flera sätt att skänka pengar på.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522