Tvåårige Anush får cellgiftsbehandling

Anush Budha bor på BAS härbärge med sin mamma och sin kusin. Han är två år gammal, och genomgår cellgiftsbehandling för cancer i ögat på Kanti barnsjukhus. Anush har haft problem med ögat i ett halvår, men först tog hans familj honom till traditionella helare, vars behandlingar förstås inte hjälpte. Så småningom togs han till den lokala vårdcentralen som skickade honom till distriktssjukhuset som skickade honom till ett större regionsjukhus som skickade honom till universitetssjukhuset i Kathmandu där han remitterades till barnsjukhuset.

Anushs mamma är ensam med fyra barn sedan maken dog. I vanliga fall försörjer hon familjen med jordbruk, men medan hon är i Kathmandu med yngste sonen tas barnen och djuren och grödorna om hand av hennes bror. Brorsdottern följde med till huvudstaden som stöd.

BAS hjälper familjer som Anushs med mat, husrum och ibland även vårdkostnader. Du kan bidra till det arbetet. Det finns flera sätt att skänka pengar på.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522