Flytt tillbaka till härbärget får vänta

Vi har fått en ny rapport från läget i Kathmandu. Innan den andra stora jordbävningen den 12 maj var planen att i dagarna börja flytta tillbaka de boende till härbärget. Huset var i tillräckligt beboeligt skick för att kunna användas, särskilt som monsunsäsongen är i antågande och det kommer att bli allt svårare för människor att hålla sig friska om de bor utomhus.

Det nya skalvet ändrade de planerna. Nu överväger BAS i stället att bygga ett mer stabilt hus på fältet än vad som finns i dag, för att ha bättre skydd när regnen kommer. När de kan börja använda härbärget igen går inte att säga. Det ser ut att ha klarat sig förhållandevis bra även denna gång, men med en ny jordbävning just som folk började känna sig trygga igen är det förståeligt att de drar sig för att flytta in under betong och armerat järn igen.

I det, på så många sätt, instabila läget måste varje dag tas som den kommer. Rita och de andra i Kathmandu är fast beslutna att inte ge upp, och är det något vi vet om dem så är det att förmågan att improvisera och anpassa sig efter omständigheterna är stor.

Du kan hjälpa BAS i Nepal. Varje krona gör skillnad. Märk betalningen med ”Jordbävning”.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Vill du stödja BAS långsiktigt – bli BAS-fadder och skänk valfri summa via autogiro eller stående överföring.

Tack för ditt stöd!