Yvonne kombinerade MC-resa och volontärarbete

Yvonne Morberg gjorde dubbel insats för sig själv och BAS Nepal när hon besökte Nepal i höstas. Först deltog hon i en MC-resa där överskottet går till BAS Nepals verksamhet, och sedan hjälpte hon till på härbärget i en vecka. Här berättar hon själv om sina upplevelser.

”Det tar tid att ”landa” i allt det häftiga som jag fick uppleva i Nepal. Att efter 28 år få möjlighet att återvända till detta vackra och fantastiska land med alla vänliga, godhjärtade och generösa människor, det känns stort!
Tio dagar på våra ”välsignade” motorcyklar, vilken resa. Vi var ett härligt gäng och trots en del utmaningar var alla lika positiva, tålmodiga och hjälpsamma. Alla fina möten med människorna i byarna, ”många gånger fick jag nypa mig i armen”. Tänk att jag får vara med om det här. Ni som funderar på att följa med på en mc-resa för BAS. Gör det, tveka inte för ni kommer inte att ångra er!
Sista veckan bodde jag på härbärget, här fanns det mycket att göra och jag försökte hjälpa till och avlasta med så mycket jag kunde. I min resväska hade jag packat ner pussel, skrivböcker, papper, pennor, saxar, färger m.m och som blev populära bland barnen som vistades på härbärget.
Av hela mitt hjärta vill jag säga TACK Rita och Ramesh för dom dagarna jag fick tillbringa med er på BAS. Tillsammans med era barn gör ni ett fantastiskt arbete. Jag vill önska er och alla vuxna och barn på härbärget ett gott, nytt och hälsosamt år.
Kram Yvonne”
Vill du också vara volontär på BAS härbärge i Kathmandu? Du hittar mer information om du klickar på ”Vad kan du göra?” längst upp till höger på denna sida. Där hittar du också sätt att stödja BAS på distans.