Hem vill hem snabbt

Med två småsyskon och inga föräldrar är 18-årige Hem Narayan Yadav mycket angelägen om att återvända till Siraha i sydöstra Nepal så snabbt som möjligt. Han både studerar och jobbar, för att finansiera sin egen och sin lillebrors skolgång. Men med ett infekterat benbrott efter en olycka när han åkte motorcykel och krockade med en traktor, måste han hålla sig i närheten av ett sjukhus i Kathmandu för att få såret omlagt. Och så länge han måste det så kan han bo på BAS härbärge. Som så ofta var det läkare på sjukhuset som tipsade om BAS.

Hem Narayan Yadavs mamma dog när han var 10 år gammal. Hans lillasyster var 8 och lillebrodern bara 1 år gammal. Pappan lämnade sina barn och under flera år var det deras grannar i byn som såg till att de överlevde. När Hem var gammal nog flyttade han till närmaste stad för att tjäna pengar så att han och hans syskon kunde gå i skolan. Han tjänade också ihop tillräckligt för att kunna gifta bort sin syster. Hon var bara16 år gammal, men det är inget ovanligt i Nepal.

Du kan hjälpa människor som Hem Narayan Yadav att bli friska och kunna fortsätta sin utbildning och försörjning av sina familjer. Vi har Paypal, bankgiro och autogiro om du vill bli regelbunden givare.