Ryktet går om BAS

Raju Bohora hörde om BAS härbärge på sjukhuset där han nyss genomgått en lungoperation. En annan patient, som bodde på härbärget, berättade om det. Nu har 30-årige Raju Bohora någonstans att bo under de tre veckor efter operationen som han måste göra regelbundna återbesök på sjukhuset. Med 24 timmars bilfärd och två timmars vandring hemifrån till Kathmandu är pendling inte ett alternativ.

Raju Bohora har fru och tre barn, mellan 10 och 3 år gamla. Så länge han var frisk nog jobbade han som chaufför. Han började få problem med lungorna för två år sedan, då han, som så många andra nepaleser, arbetade i Indien. Där fick han diagnosen tuberkulos, och fick medicin för det. Han återvände hem, fortsatte att ta medicinen, men efter ett halvår hade han inte blivit bättre. Ett besök hos den lokala läkaren ledde till att han hänvisades till universitetssjukhuset i Kathmandu, där man konstaterade att en operation av lungorna var nödvändig.

Du kan hjälpa Raju Bohora, och andra med liknande behov, att få mat och husrum under behandling och läkande. Bidragen som går till BAS kommer dit utan mellanhänder och hjälper fattiga och sjuka. Du kan skänka pengar på flera olika sätt. Engångsgåvor kan sättas in på BAS in Swedens bankgiro 434-9866. Du hittar också Paypal och autogiro under Vad kan du göra? längst upp till höger på denna sida.