Frun skänker njure, byn pengar till behandling och BAS husrum och medicin

Khem Lal Reuli är en av alla nepaleser som åker till gulfstaterna för att arbeta. Han är 23 år och har fru och två barn hemma i bergsdistriktet Salyan i västra Nepal.

Det var när han gästarbetade som han plötsligt drabbades av huvudvärk och yrsel. På sjukhuset fick han reda på att han hade för högt blodtryck och att båda njurarna fallerat. Med den diagnosen var företaget han jobbade för inte längre intresserade av att ha honom anställd och Khem Lal Reuli fick åka hem.

I hembyn fanns en man som åtta år tidigare fått hjälp av BAS när han behövde hjärtkirurgi. Genom honom fick Khem kontakt med BAS. Khem får nu behandling på universitetssjukhuset i Kathmandu. Läkarna uppskattar att behandlingen kommer att kosta runt 600 000. Det offentliga står för 200 000 och dialysen. Hans vänner i byn och i gulfen har samlat in pengar, och resten lånar han från bybor. Hans fru ska donera en njure.

Just nu bor Khem Lal Reuli på härbärget och får dialys två gånger om dagen. Han är den enda i familjen som tjänar pengar och hans sjukdom innebär lidande för hela familjen. Med tanke på hans tillstånd överväger vi att stötta honom med 10 000 i månaden för att bekosta hans mediciner efter operationen.

Vill du bidra till att hjälpa personer som Khem Lal Reuli och deras familjer? Du kan sätta in pengar på bankgiro 434-9866, alla bidrag gör skillnad. Vi har också PayPal. Som månadsgivare hjälper du till att ge BAS en långsiktigt stabil grund att stå på, oavsett storleken på summan du skänker regelbundet.