Vi ses Tak bahadur

IMG_3913IMG_1996

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här texten är svår att skriva,  Tak bahadur finns inte längre hos oss. Många har fått lära känna och berörts och rörts av denna kille och han lämnar en stor saknad efter sig, hos sin familj Kali, Durge och Deepa och hos hela härbärget och BAS. Tak bahadur blev 19 år gammal och kämpade mot sin sjukdom in i det sista och somnade slutligen in på härbärget i sin egna säng.

Tak bahadur var en klurig konstnärlig fixare som alltid hade projekt på gång. När det blev för varmt i sovrummet konstruerade han en egen motordriven fläkt och när det i huset behövdes tekniskt kunnande var det Tak bahadur som fixade och trixade fram lösningar. Han kunde sitta i timmar och dagar och måla på sina detaljerade teckningar och målningar. Han kunde det mesta om djur och natur och berättade hissnande historier från uppväxten på den nepalesiska landsbygden, äventyr bland ormar, noshörningar och tigrar. Han var en fenomenal drakflygare och fick drakarna att nå oanade höjder från härbärgets takterrass i Kathmandudalen. Och det är få som kan göra momos (nepalesiska dumplings) som Tak bahadur, mums vad de smakade gott!

Tack för alla fina stunder, Vila i frid Tak bahadur, vi ses…

DSC_0407 Gunnar och Tak badurIMG_39072013-09-19 12.46.29