NepalBazar i Nässjö!

DSCN2930 DSCN2936

 

 

 

 

 

DSCN2929DSCN2931

 

 

 

 

 

 

I småländska Nässjö inleddes påsken med en kryddig och färgstark NEPALBAZAR!

Klass 3 på Handskerydsskolan i Nässjö fortsätter samarbetet med BAS och kontakten med barnen vid härbärget i Kathmandu.
Under senhösten 2012 gjordes en utställning i Nässjö med vårt arbete då många blev intresserade och nyfikna på att läsa mer om BAS och verksamheten i Nepal. Strax före jul arrangerade treorna ett julspel och på klassrådet bestämde barnen att de pengar som då kom in skulle skänkas till bygget av det nya BAS-huset – Så blev det!!

Under vintern/våren 2013 har vi i klassen via hemsidan följt hur BAS-bygget växer fram. Vi har också tittat på bilder och filmer från härbärget, livet i Kathmandu och trekking i Himalaya. Det har varit spännande att se bilder på Buddha och lära sig om vad buddhismen är. Med stort intresse och stor förundran engagerar vi oss i livets olika förutsättningar på jorden.

Vid ett senare klassråd bestämde vi att under våren tillverka saker och arrangera en NepalBazar. Under mars månad var det kreativitet i vartenda hörn i vår verksamhet. Barnen sydde påsktavlor, stickade, virkade, gjorde smycken, pärlplattor, björkriskransar, bakade knäckebröd och olika sorters kakor.  Den 26 mars var den stora BAZARdagen. Barnen bjöd föräldrar, syskon, farmor, farfar, mormor, morfar och personal på skolan på hembakade påskbakelser och nepalesiskt Chai (kryddigt nepalesiskt te). Ivriga barn sålde sina egentillverkade konstverk och vi sålde även chai, curry, nepalesiska börser, väskor tillverkade av cementsäckar samt nepalesiska sjalar.
Under tre timmars försäljning fick vi tillsammans ihop 4 976 kr till BAS!!

// Else-Britt Leiner, lärare klass 3 på Handskerydsskolan