Femårige Ritesh har boende under cancerbehandlingen

 

Ritesh Praja är en femårig pojke från Makwanpurdistriktet i östra Nepal. Resan från hans by till Kathmandu kräver fyra timmars vandring och en sextimmars bussresa. Hans far är grovarbetare och hans mor hemhjälp.

Ett år gammal fick Ritesh blodcancer. Han togs förriteshst till en shaman, utan att bli botad. Han var riktigt illa däran när han kom till det lokala sjukhuset, som remitterade honom till Kantisjukhuset i Kathmandu. Det var först där som han fick diagnosen blodcancer.

Under tre år vårdades han på Kantisjukhuset, behandlingen bekostades med pengar från familjen och från sjukhuset. Han friskförklarades och kunde återvända hem. Men efter sex månader insjuknade han igen och på Kanti konstaterade man att cancern var tillbaka. Familjen hade inga pengar kvar att lägga på vård för pojken. Modern tvingades ta sin svårt sjuke son tillbaka till byn. En tid senare hörde sjukhuset av sig. De hade hittat en sponsor villig att betala för Ritheshs behandling. Under tiden han vårdas bor han på BAS härbärge och han blir långsamt bättre.